Vetbevriezen , Laat je overtollig vet wegvriezen

Vetbevriezen lijkt in 2013 een nieuwe trend te gaan worden op het gebied van vet verliezen.

Overgewaaid vanuit Amerika

Net als veel trends komt ook het vebevriezen overgewaaid uit de USA. Heel veel dames maar ook mannen willen graag weer wat overtollig vet kwijt op een snelle, pijnloze en vooral geen vermoeiende manier.

Wat is het?

“Cryo” betekent koude, “lipo” is vetweefsel en “apoptosis” betekent natuurlijke celdood. Wanneer vetcellen gedurende een bepaalde tijd afgekoeld worden tot onder 4° Celsius is dit het signaal aan de vetcellen om zichzelf uit te schakelen ook wel apoptosis genoemd. De vetten die geleidelijk vrijkomen over een periode van 3 maanden worden door het lichaam verwijderd. Vetcellen zijn veel gevoeliger aan koude dan de omgevende spiercellen, huidcellen of zenuwcellen waardoor deze hinder ondervinden van de afkoeling. Deze techniek is niet invasief (geen naalden, geen insnijden) en vormt een alternatief voor liposuctie voor wie de risico’s van chirurgie wil vermijden. De beste resultaten worden bekomen bij mensen die een normaal gewicht hebben en weerstandige vetophopingen weg willen.

Wat is de procedure?

Het ovale handstuk wordt geplaatst over de te behandelen zone. De huidplooi wordt aangezogen in het handstuk tussen de twee koelpanelen. Hierdoor wordt warmte onttrokken aan het vetweefsel. Het aanzuigen voelt wat vreemd aan. Dit went heel snel omdat de afkoeling de huid “verdooft”.  Perfect You beschikt over 2 handstukken dus 2 zones kunnen in 1 behandeling behandeld worden.

Wat kan behandeld worden?

  • buik boven of onder de navel
  • flanken (“love handles”)
  • rug
  • binnenkant van dij
  • rug
  • bovenarm
  • heupen
  • knieen

Wat zijn de resultaten?

Het bevriezen elimineert vetcellen op een permanente wijze want het lichaam kan geen nieuwe vetcellen aanmaken. Deze celdood is een natuurlijk en traag proces. Na 3 maanden is het resultaat duidelijk zichtbaar. Per behandeling kan tussen 1 en 2 cm van de vetlaag verwijderd worden. Indien nodig kan de behandeling herhaald worden en kunnen bijkomende centimeters verwijderd worden. De technologie zorgt voor een homogeen en natuurlijk resultaat.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Afhankelijk van de dikte van de vetophoping. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat met een tussen pauze van 6 weken.