Waarom IPL / ELOS (E-light) behandelingen ontharen?

  • Bijna pijnloos(we kunnen nooit 100% pijnloos garanderen)

  • Uitstekende en snelle resultaten
  • Veilig voor ieder huidtype (ook donkere huid)
  • Korte behandelingen dankzij het grote behandeldiafragma

Wat is IPL / ELOS (E-light) ontharen?

IPL is de afkorting van “Intense Pulsed Light” en doet ontharing met intense pulsed light bestraling.
In tegenstelling tot de laser, die slechts licht kan uitzenden op een specifieke golflengte, is IPL licht in staat om een breed golflengtegebied te bieden. Het werkingsprincipe is zeer vergelijkbaar.
IPL / E Licht methode heeft het grote voordeel dat deze methode individueel kan worden “ingesteld” met behulp van verschillende soorten filters voor verschillende huid-en haartype.

Schermafbeelding-2016-10-22-om-11.23.52

“E-Light” is het volgende niveau van deze technologie, die de voordelen van IPL en radiofrequente (elektromagnetische golven) combineert. Radiofrequente is onafhankelijk van melanine en dus onafhankelijk van het huidtype.
Dat betekent dat door middel van radiofrequentie we een veel grotere kans om licht grijs en rood haar permanent te verwijderen, wat niet mogelijk is door de IPL-technologie alleen.

 

Hoe werkt het?

Huid en het haar pigment, melanine, absorbeert het licht op een specifieke golflengte en warmt op. Door het verschil in kleur tussen haar en de huid, zal de warmte van het licht direct worden overgedragen aan de haarwortel. De haarfollikel wordt vernietigd en kan het haar niet teruggroeien. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de haren volledig weg te krijgen. Dit met een tussenpose van 4-6 weken.

Voor de behandeling

Epileren, harsen waxen en andere opties zijn niet toegestaan bij deze manier van ontharen. Alleen scheren en knippen (tondeuze). Scheer de behandel plek 1 tot 2 dagen voor de behandeling.
Geen gebruik van lichtgevoelige medicijnen (antibiotica, St. Janskruid, etc.)
Minstens 2 – 3 weken voordat een behandeling: Geen zonnebank en geen sauna!