Het hebben van een tatoeage lijkt op het moment misschien een goed idee, maar veel mensen krijgen spijt van de beslissing op latere leeftijd. Er zijn vele methoden beschikbaar voor het verwijderen van tatoeages in het verleden, bijvoorbeeld chirurgische ingreep, huidtransplantatie en dermabrasie, maar ze hebben allemaal grote nadelen, waarvan littekenvorming de meest ernstige is. Met behulp van laser technologie die is ontwikkeld door wetenschappers en artsen is er een nieuwe methode die nu algemeen beschikbaar is voor iedereen.

De behandeling:

Tatoeages zijn opgebouwd uit groepjes kleur pigment verspreid door de onderste laag van de huid. Doorgat de inkt moleculen ingekapselt zijn met collegeen. Hierdoor het niet mogelijk dat het lichaam zelf de inkt afbreekt. Onze lasers breken de collageen kapsel en breekt de kleur pigmenten in kleine stukjes. Na de behandeling kan het lichaam op een natuurlijke manier de kleine deeltjes afbreken en afvoeren. Hiervoor heeft het lichaam enkele weken nodig. In tegenstelling tot het verleden blijven er nu geen litekens achter. Wij hebben meerdere soorten lasers. Het meeste laser is de Q-Switch Yag  laser (532nm/1064nm). De meeste kleur pigmenten kunnen afgebroken worden met deze laser. Kleur groen is met deze laser niet te verwijderen. Gelukkig hebben wij ook een Diode Laser (805nm) deze is geschikt om groen wel af te breken.

wij beschikken momenteel ook over een Pico Laser.  Deze werkt met 4 golflengtes.  532nm 755nm  810nm en 1064nm.

Na de behandeling:

Na de behandeling is het belangrijk om tatoeage goed vet te houden met een bodylotion. Net zoals bij het zetten van de tatoeage is krabben aan eventueel korstjes in raadzaam. Dit kan litekens achterlaten. Ga tijdens de gehele behandeling niet met de tatoeage in de zon of gebruik zonnebrandcreme factor 30 of hoger. Afhankelijk van de tatoeage zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om de tatoeage volledig te laten verdwijnen met een interval van 8 weken.